Oestertocht Texel

Zin in avontuur op Texel? Misschien is een oestertocht op Texel iets voor u. Smakelijk & Meer organiseert – afhankelijk van het seizoen en hoog/laag water – regelmatig een oestertocht over het Texelse Wad. Kijk in onze agenda voor actuele data van de oestertochten. Voor groepen of gezelschappen vanaf 8 personen organiseren wij ook oestertochten op aanvraag. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Oesterwandeltocht op Texel

Tijdens deze ongeveer 1 a 1,5 uur durende tocht langs de Waddenkant van Texel laten we u zien dat de oesters op het Wad voor het oprapen liggen. We vertellen over de oester en onder het genot van een glaasje bubbels is er uiteraard tijd om uitgebreid te proeven.

De oestertochten op Texel kunnen in principe het hele jaar door georganiseerd worden. In de maanden juli/augustus zijn er wel oesters te vinden, maar deze zijn minder geschikt voor consumptie. Uiteraard zorgen wij dan voor andere oesters, zodat u de verschillen kunt proeven.

Kijk in onze agenda voor actuele data

Oester huifkartocht

De oester huifkartocht duurt ongeveer drie uur en neemt u mee langs de mooiste plekjes van Texel. We maken een tussenstop bij de Slufter, waar wij u het een en ander over de oester zullen vertellen.

Net als bij de oesterwandeltocht is er natuurlijk tijd om de oesters te proeven en te genieten van een heerlijk glaasje bubbels. De oester huifkartochten worden verzorgd in samenwerking met Jan Plezier Texel. De Jan Plezier zorgt onderweg nog voor een lekker kopje koffie of thee.

Neem contact met ons op